На 12 септември турският президент съобщи, че Анкара е подписала

...
 На 12 септември турският президент съобщи, че Анкара е подписала
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ да не ни поучават за руските C-400

 На 12 септември турският президент заяви, че Анкара е подписала с Москва съглашение за пазаруване на системи С-400 Съединени американски щати нямат право да споделят нищо на Турция по отношение на покупката от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, съобщи турският президент Ердоган. Ако Съединени американски щати не могат да ни предложат сходна система, то също по този начин не могат и да приказват на тази тематика, декларирал Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция.

Например, в случай че Конгресът не утвърди доставка на револвери SIG Sauer /за защита на Ердоган/, то не си мислете, че ще чакаме, до момента в който те трансформират своето решение. Произведеното в Турция оръжие не е с нищо по-лошо, декларирал Ердоган. 

Турският водач подчертал, че въпросът за С-400 даже не е бил издигнат на срещата с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, която се състоя в четвъртък. По думите на Ердоган главното, което те обсъждали, е била обстановката в Ирак и Сирия, а също по този начин въпросът за екстрадицията на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, който Анкара счита за основен основател на опита за прелом през юли 2016 г. 

На 12 септември турският президент заяви, че Анкара е подписала с Москва съглашение за пазаруване на системи С-400. След това представителят на Пентагона Джони Майкъл съобщи пред ТАСС, че Съединени американски щати са недоволни от решението на Анкара да купи С-400 от Русия. 

По-рано опасения във връзка с съглашението сред Турция и Русия изрази и министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис.

В отговор на позицията на Вашингтон турският водач нееднократно е казвал, че в случай че Турция не може да купи въоръжение от Съединени американски щати и НАТО, то републиката " независимо ще подхваща ограничения за обезпечаване на личната си сигурност ".
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР